Přestěhujte bezpečně klavír i jiná těžká břemena

Stěhování většinou není příjemnou záležitostí. Ne proto, že by se třeba lidé do nového domova netěšili, spíše proto, co s sebou stěhování přináší. Nejprve je nutné vše sbalit, pak to v pořádku dopravit do nové domácnosti a následně to ještě vybalit a najít tomu nové místo. Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, stěhování nádobí nebo elektroniky je ještě legrace. Co když potřebujete odstěhovat třeba klavír?

 
Přestěhujte bezpečně klavír i jiná těžká břemena

Stěhování těžkých břemen

Nemusí jít nutné o klavír, který může mimochodem vážit i 400 kilogramů. Možná potřebujete odstěhovat sochu, oblíbenou vadnu nebo bazén. Sami to pravděpodobně nezvládnete. A běžní stěhováci také ne. Tedy alespoň ne v klasickém režimu. Nemusíte se však bát, že stěhování takových věcí je nemožné. I těžký a křehký náklad lze přemístit do nového domova zcela bezpečně a bez poškození.

 

Co vše je považované za těžké břemeno? Obecně věci, které jsou těžší než 100 kilogramů. Specializované firmy jsou schopné přestěhovat předměty do váhy 2 tun. Je libo stěhovat například velkou kopírku, tiskařské stroje, masivní nábytek nebo snad trezor? Opravdu nic není problém.

 

Zaměřeno na klavír

Je velký rozdíl, zda máte doma klavír nebo pianino. Zatímco pianino může vážit maximálně 250 kilogramů, váha velkého klavíru se opravdu dostane až ke 400 kilogramů. Ačkoliv je váhový rozdíl velký, na stěhování obou hudebních nástrojů je potřeba zkušených lidí. Pochopitelně je důležité také mít kvalitní balicí materiál a dodržovat bezpečnost. A to jak při nakládce, tak později při přesunu do nového prostoru.

 

Váha má pochopitelně vliv na to, kolik pracovníků bude na jeho stěhování potřeba. Hmotnost ovlivní také celkovou cenu za stěhování hudebního nástroje. Na cenu má pochopitelně vliv také patro, ze kterého se stěhuje. Stěhování těžkého břemene po rovině je levnější než stěhování z prostoru, kde jsou schody.

 

Možná se ptáte, zda můžete se stěhováním vašeho oblíbeného klavíru nějak pomoci. Ano. Můžete dopředu odmontovat pohyblivé části. Díky tomu bude hudební nástroj mnohem lépe přenosný. Zbytek však opravdu nechte na odbornících, kteří se o váš oblíbený nástroj skvěle postarají. Nebojte se. Mají opravdu zkušenosti a nedělají to poprvé.

 

Co, když klavír nechci?

Stěhujete se do nového bytu nebo domu, ve starém máte klavír a nechcete ho? Pak máte několik možností. Můžete se domluvit s novými nájemci nebo majiteli, že jim klavír v bytě přenecháte. Nebo ho můžete pochopitelně také prodat. A pak je tu ještě jedna možnost. Kavárny, restaurace nebo veřejné prostory v nejrůznějších městech přivítají možnost získat zdarma klavír, který bude k dispozici pro zákazníky. Určitě uděláte radost nejednomu člověku.

 

A pokud máte rádi recyklaci věcí, můžete začít klavír využívat k jinému účelu ve svém novém domově. Co takhle z něj udělat speciální úložný prostor na nejrůznější věci? Nebo vám může sloužit jako netradiční knihovna. Ostatně můžete starý a nepotřebný klavír využít také jako opravdu netypický květináč. Napadá vás další využití stařičkého klavíru? Možností je opravdu mnoho. Je jen na vás, pro kterou se rozhodnete.

 

Stěhování dalších těžkých břemen

Jak jsme na počátku předeslali, pochopitelně lze odstěhovat i další těžká břemena, nejen klavír. Stačí se obrátit na odborníky, kteří mají se stěhováním těžkých břemen zkušenosti. Veškeré předměty je nutné před stěhováním na jiné místo opravdu pečlivě zabalit. Následně je velmi důležité předměty zabezpečit také při přepravě.

 

Když to nejde ručně

V případě, že je potíž vynést z domu těžká břemena pomocí popruhů a lidská síla na to prostě nestačí, nastoupí technika. Pro stěhování těžkých břemen se často používají vozy s hydraulickou plošinou nebo další speciální technika jako jsou pojezdové vozíky nebo lanová tehcnika. Jestliže je pokoj, kde máte těžké břemeno hůře přístupný, nezoufejte. I těžká břemena dostanou odborníci ven například oknem nebo balkonovými dveřmi. A bezpečně je dopraví do přízemí a odtud do nového prostoru. Stejně tak si specialisté poradí s překonáním nerovností. Stačí využít nájezdové rampy nebo překlenovací rampy.