Tipy a triky pro úspěšné stěhování

Stěhování Brno

Každé stěhování je v některých aspektech stejné, v některých zase jiné. Stěhovací firmy však mají pro všechny případy stěhování zažito několik postupů, díky kterým je jejich práce rychlejší, efektivnější a kvalitnější. Jaké tipy a triky pro úspěšné stěhování používají?

Pokud chcete, aby bylo vaše stěhování co nejvíc efektivní a rychlé, měli byste dodržovat hned několik pravidel, jako je používání kvalitních obalových materiálů, dobrá organizace, ale také příprava, kterou není radno podceňovat. Protože stěhování není jen převoz věcí z místa předchozího bydliště do bydliště nového. Pojí se s ním také práce s nábytkem, balení a další přípravy.

 

Stěhování Brno

 

Pořiďte si kvalitní obalový materiál

Pokud chcete, aby všechen váš majetek přežil cestu do nového domova bez poškození, budete muset klást důraz na kvalitní obalový materiál, do kterého vše důkladně zabalíte tak, aby k žádnému rozbití ani dojít nemohlo. Stěhovací firmy svým zákazníkům běžně obalový materiál dodávají. V případě stěhování na klíč vám pak mohou pomoci i se samotným balením a vybalováním. O ochranu nábytku a větších elektrospotřebičů (typicky lednice, pračka, myčka) se starají deky, které jsou velmi často umístěné na podlaze stěhovacího vozu. Mezi jednotlivými kusy jsou pak další obalové materiály.

Mezi základ každého stěhování patří krabice. Můžete využívat jak ty, které doma najdete – a nezáleží na tom, zda v nich předtím byly boty nebo ovoce; tak i ty, které si koupíte přímo za účelem stěhování. Stěhovací firma obvykle používá kvalitnější krabice, aby nedošlo k jejich protržení a poškození věcí uvnitř. Kromě krabic se vám mohou hodit i plastové přepravky, oblečení pak můžete dát i do obyčejného, ale pevnějšího igelitového pytle. Do těch můžete dát mimo jiné i peřiny a další ložní prádlo.

Křehké věci, jako je porcelán či sklo zabalíme do bublinkové folie, využít můžeme i pěnovou folii. Tyto věci dáme do krabice, kterou prosypeme polystyrenovými granulemi. Dveře u nábytku přelepte lepicí páskou.

Na kolik vás stěhování vyjde?

Pokud stále váháte nad tím, zda vás vyjde levněji stěhování svépomocí nebo se stěhovací firmou, doporučujeme si spočítat náklady na stěhování svépomocí. A co se týče toho, kolik vás bude stát případná firma – není nic jednoduššího, než zavolat a zeptat se. Cena se většinou odvíjí od množství stěhovaných věcí, vzdálenosti mezi místy stěhování, ale také toho, kolik těžkých břemen se bude stěhovat.

Jak je to se samotným stěhováním?

Poté, co budete mít kalkulaci ceny, se můžete rozhodnout, zda služeb stěhovací firmy využijete. Pokud ano, získáte i potřebný harmonogram prací, který bude třeba dodržet. Podle toho, o kolik služeb budete mít zájem, vám mohou naši zaměstnanci pomoci nejen s naložením, převozem a vyložením věcí, ale také se samotným balením nebo s montáží či demontáží nábytku.