Stěhování je otázkou na pár hodin

Stěhování Brno

Budeme se stěhovat. Tato věta vyvolává rozporuplné emoce. Na jednu stranu je to očekávání něčeho nového, neznámého a pravděpodobně také lepšího. Na stranu druhou někoho může přepadnout stres nebo úzkost. Kam dáme všechny věci? Jak dlouho to bude trvat? Zvládneme to sami? Pochopitelně je rozdíl, zda se stěhuje student z vysokoškolské koleje nebo pětičlenná rodina, která má roky nahromaděný majetek. Vždy je však vhodné, aby stěhování bylo rychlé a bez ztrát na majetku.
Stěhování Brno

Stěhováci pomohou i s balením

Pokud chcete se stěhováním pomoci a moc se s ním netrápit, je vhodné se dohodnout se stěhovací firmou, která spoustu důležitých věcí zařídí za vás. Vždy je vhodné se včas dohodnout na termínu stěhování a přesných časech. Pokud se nechcete zabývat demontáží a balením nábytku, klidně to nechte na těch nejpovolanějších. Stejně jako naložení a vyložení věcí ze stěhovacího vozidla.

 

Nechce se vám balit ani jiné věci? Pokud vám nevadí, že vaše osobní věci bude na převoz připravovat někdo cizí, klidně si nechte od stěhováků také zabalit věci do krabic. Pokud si naopak budete přít své osobní věci zabalit sami, řekněte si pouze o obalový materiál a vše si v klidu připravte před příjezdem stěhovací firmy.

 

Co vše za vás může udělat firma?

  • Demontovat nábytek a v nové domácnosti ho sestavit.
  • Zabalit veškeré vaše věci do krabic a fólií. Pochopitelně také věci vybalit.
  • Naložit veškerý majetek do stěhovacího vozu a vyložit je na místě určení.
  • V novém bydlišti firma nábytek rozmístí dle vašich požadavků.

Větší stěhování řídí technik

Možná se zdá, že stěhování je opravdu banální záležitost, u které jsou potřeba zejména silní muži, kteří odnesou vše, co je potřeba. Není to tak docela pravda. Pokud jde o rozsáhlejší stěhování, je ideální mít někoho, kdo bude celý proces managovat. Tedy řídícího technika. Je to člověk, který koordinuje vše, co se při stěhování děje a má opravdu přehled o tom, co se z domu odnáší a podobně.

Jak vypadají auta na stěhování

Na první pohled jde pochopitelně o naprosto obyčejné vozy. A v podstatě to také tak je. Jsou však vybavené kurty, díky kterým převážené věci drží. Ani při prudkém brždění se tak nemůže stát, že by nábytek nebo krabice s osobními věcmi cestovali po vozidle a zničili se. Na prvním místě je pro nás vždy zabezpečení všech přepravovaných věcí. Pracovníci stěhovací firmy mají dostatek zkušeností. Jsou zvyklí přesouvat také těžké předměty

Kolik to zabere času

Pokud si budete připravovat věci na stěhování sami, je jen na vás, kolik času strávíte balením. Je dost možné, že se sem tam nostalgicky zastavíte u některého předmětu, který ležel na dně skříně. Možná budete brát stěhování jako příležitost vytřídit své skříně s oblečením. Pak může být proces prodloužený na několik dnů.

 

V případě, že jen budete balit a převážet věci by však stěhování nemělo zabrat více jak pár hodin. Zvlášť pokud vše necháte na odbornících. Ti mají se stěhováním praxi a tak jim veškeré činnosti zaberou daleko méně času než vám. Navíc jsou vybaveni vším potřebným. Mají po ruce strečové fólie, případné vycpávky pro skleněné předměty a samozřejmě také izolepy a další věci.

 

V případě většího stěhování je možné celý proces rozdělit do dvou po sobě jdoucích dnů. Zatímco první den vám firma přijede věci zabalit, druhý den je odstěhuje do nového domova a rozmístí podle vašich představ. Vy si pak můžete už jen vychutnávat první okamžiky v novém domově. Bez starostí. Společně se svou milující rodinou.