Skutečnosti, které bychom měli znát ještě před stěhováním

Stěhování Brno

Stěhování patří mezi děsivé představy každého z nás. A to zejména kvůli tomu, že se tato akce může snadno zvrtnout na naprostý chaos plný stresu. Pokud se ale na stěhování pořádně připravíte, nic vás nerozhodí – a navíc budete vědět, že i stěhování může probíhat v klidu a bez komplikací.

Každý z nás se za svůj život přestěhuje minimálně jednou, velmi často je to ale víckrát. Spousta z nás pak stěhování nechává až na poslední chvíli, kdy nemáme vše pořádně sbaleno, nic nemáme zařízené – a v tuto chvíli propuká panika. Pokud i vy chcete, aby se vaše stěhování obešlo bez jakýchkoliv komplikací, čtěte dále. Připravili jsme si pro vás tipy na to, jak při stěhování nepropadat panice. Protože stěhování nezahrnuje pouze stěhování samotné, ale i další úkony.

Stěhování Brno

V případě stěhování můžete dostat od zaměstnavatele až dva dny volna, v některých případech vám jej zaměstnavatel může i proplatit.

Vyřešte si všechny smlouvy

V případě, že jste doposud bydleli v nájmu, je třeba vypovědět smlouvu – a to včas. Po vypovězení často běží ještě nějaká výpovědní lhůta, proto je ideální být v kontaktu s pronajímatelem cca dva až tři měsíce před tím, než se rozhodnete byt opustit. Před tím, než byt opravdu opustíte, byste jej měli uvést do původního stavu. Uklidit v něm, případně vymalovat a opravit to, co je rozbité.

Samozřejmě, pokud jste bydleli ve starším bytě, nemůžete jej uvést do stavu, ve kterém by byla novostavba. Nikdy však byt nenechávejte poničený, jinak se vám nevrátí kauce za byt. Pokud nechcete třeba malovat, domluvte se s majitelem, aby vám náklady za výmalbu strhnul z již zmíněné kauce. V případě pojištění domácnosti pojištění pro tuto adresu zrušte.

Nezapomeňte ani na dodavatele energií

Pokud neznáte nového nájemníka a nejste s ním domluveni na tom, že by vzal smlouvu s vaším dodavatelem na sebe, je třeba smlouvu s dodavatelem ukončit. Pokud jste měli smlouvu na dobu neurčitou, můžete ji vypovědět s nejčastěji tříměsíční výpovědní lhůtou. Jestliže jste ale měli uzavřenou smlouvu na dobu určitou, může se vám při rušení smlouvy stát, že budete muset zaplatit pokutu. O tom, co vás v tomto případě čeká, se kontaktujte u svého konkrétního dodavatele. Někdy se může ukončení smlouvy kvůli stěhování brát jako důvod pro ukončení smlouvy bez pokuty, jinde to takto neberou. Je to velmi individuální.

Najměte si stěhovací firmu

V případě, že chcete, aby vaše stěhování proběhlo co nejvíc v klidu a bez zbytečných komplikací, využijte služby stěhovací firmy. Pokud chcete mít jistotu, že budeme mít čas v den, který se bude hodit vám, kontaktujte nás klidně i dva měsíce předem. Budete mít jistotu, že stěhování proběhne v čas, který se vám bude opravdu hodit. Můžeme se postarat i o zapůjčení obalového materiálu, ale také vám můžeme pomoci s balením jako takovým.