Krabice vhodné na stěhování

Stěhování Brno

Stěhování je obvykle velká záležitost, při které je třeba vyřešit spoustu věcí. Na krabice na stěhování se přitom v množství potřebných úkonů často zapomíná. Přitom právě obalový materiál je pro stěhování nezbytný. Spousta lidí však krabice řeší na poslední chvíli. Obchází obchody, žádá o přebytečné krabice kamarády a podobně. Ano, na stěhování lze pochopitelně použít takřka jakoukoliv krabici. Pokud však chcete mít jistotu, že vše proběhne hladce a vybavení vašeho bytu se při stěhování nepoškodí, je vhodné se na výběr krabic zaměřit trochu více.

 

Stěhování Brno

Existuje velké množství krabic

Na trhu je velké množství krabic, které jsou vhodné právě na stěhování. Vyznačují se větší pevností a nosností než obyčejné krabice. Jsou totiž přizpůsobené tomu, aby udržely převážené věci v bezpečí. Obvykle stěhovací firmy nabízí, že se o obalový materiál včetně krabic postarají. Je to ideální řešení. Pokud se totiž domluvíte s firmou a řeknete, na co krabice budete potřebovat, oni vám dodají ty nejideálnější.

Samotné krabice nestačí

Již jsme si řekli, že kvalita krabic hraje velkou roli. Sama však všechno nezvládne. Podcenit byste neměli ani další obalový materiál. Ano, oblečení se pravděpodobně v papírové krabici nepoškodí a důležitá v tomto případě bude právě nosnost. Pokud však budete balit sklo nebo porcelán, je třeba být obezřetný. Nebojte se při balení použít bublinkovou folii, která vybavení vaší domácnosti ochrání. Pečlivě zabalte každý převážený předmět. Ano, důkladné balení sice nějakou dobu potrvá, ale zaručí, že se věci do vašeho nového domova dostanou nepoškozené. Rozhodně je tedy lepší si na pečlivé balení udělat čas, než pak brečet nad rozbitým talířem po babičce.

Nemusíte je hned kupovat

Možná si v duchu ekologie říkáte, že kupovat krabice na jedno stěhování je opravdu neekologické a zbytečné. Možná právě z tohoto důvodu uvažujete nad tím, že raději zrecyklujete použité krabice, které najdete v domácnosti nebo vyprosíte u sousedů. Přesto zvažte využití speciálních stěhovacích krabic. Existují totiž i ekologicky schůdný řešení. Krabice na stěhování si nemusíte kupovat. Můžete si je jen půjčit. Zapůjčení krabic vás vyjde levněji a vy se po stěhování nebudete muset trápit mnoha otázkami. Jak je dál využít? Kde je skladovat? Pokud se půjčení z nějakého důvodu obáváte, nezbyde vám jiná možnost, než krabice koupit. V takovém případě je však po stěhování můžete poslat dál. Nabízí se klasický prodej, případně moderní swap. Tedy výměna krabic za něco, co do domácnosti potřebujete. Spokojeni tak budou všichni.

Moderní plastové boxy

Některé stěhovací firmy již od klasických papírových krabic upouští a místo nich svým zákazníkům nabízí plastové boxy. Ty mají oproti papírovým krabicím několik výhod. Jsou totiž mnohem pevnější a odolnější než papírové krabice. Plastové boxy jsou takřka nerozbitné a co víc. Jsou voděodolné. A to není všechno. Nabízí také zámky, tudíž se do nich jen tak někdo nedostane. Použití plastových boxů je jednoduché a rychlé.

Je jasné, že plastové boxy si nebudete kupovat. Stěhovací firmy je svým zákazníkům nabízí k zapůjčení. Pokud se obáváte toho, že je buďte muset velmi rychle vybalovat, tak nemusíte. Stěhovací firmy mají pochopení a obvykle nechávají svým klientům třeba týden na jejich navrácení. Z hlediska ekologie sice plastové boxy nejsou zrovna nejlepším řešením, nicméně je výhodné, že se dají používat opakovaně. Ano, to pevné papírové krabice také. Plastové boxy však slouží mnohonásobně déle. A tím, že si je lidé pouze půjčují jich nemusí být vyrobené velké množství.

Proč raději zvolit speciální krabice na stěhování?

  • Klasické kartonové krabice nemají takovou nosnost. A navíc je obvykle také nezískáte tak jednoduše, jak by se mohlo zdát. Obchody mají za úkol je ihned likvidovat nebo je dokonce vydat fyzické osobě ani nesmí.
  • Možná jste přemýšleli nad plastovými přepravkami na ovoce. Ano, mohou být fajn, dobře se vrší na sebe. Ale mají mnoho nedostatků. Jsou poměrně těžké a navíc nejsou plné. V případě deště tak riskujete, že se převážený majetek namočí. Napadlo vás, že přepravku omotáte strečovou folii? Ano, je to možnost. Pak však přepravka ztratí výhodu vrstvení.
  • Jsou tu ještě dřevěné bedýnky. To však není úplně ideální nápad. Pokud si na stěhování vyberete ty těžké, pravděpodobně je naplněné ani neuzvednete. Naopak pokud si vyberete lehké, neudrží těžký náklad. V nejméně vhodnou chvíli se mohou zlomit nebo prasknout. A to při stěhování opravdu nepotřebujete.