Kam s věcmi při přechodném stěhování

Stěhování Brno

Ceny nemovitostí poslední době rostou. Stejně tak jsou poměrně vysoké i ceny nájmů. Někdy není jednoduché během krátké doby sehnat nájem, který vám bude vyhovovat a přitom vás nezrujnuje. A čas na vystěhování z původního bydlení se nezadržitelně krátí. Je tu pochopitelně jedna možnost. Sehnat prozatimní řešení. Přestěhovat se do menšího bytu než hledáte nebo na čas zůstat například u rodiny. Uf. Střecha nad hlavou je tedy vyřešena. Nastávají však další otázky. Kam se všemi těmi věcmi, které máte ve svém původním bytě?

Stěhování Brno

Je třeba udělat si plán

Pokud jste sehnali menší byt, než potřebujete nebo se na čas stěhujete zpět k rodičům, pravděpodobně si s sebou nebudete moci vzít celou svou domácnost. Veškeré vybavení nastřádané za několik let. Je před vámi těžké rozhodování. Jsou věci, které opravdu nutně potřebujete. Obvykle je to oblečení, hračky pro děti a také kuchyňské vybavení. Bez těchto věcí se určitě neobejdete.

 

No jo, ale děti už mají hraček opravdu mnoho a ve vašem bytě je jistě také spousta vzpomínkových předmětů, na které v lepším případě sedá prach, v tom horším leží někde na dně skříně. Při jejich vytažení však vyplují na povrch veškeré vzpomínky. Na rtu se objeví úsměv, v oku slza…Nostalgie. Je však třeba se zodpovědně rozhodnout. Opravdu potřebujete všechny tyto předměty? Nebo se jich dokážete vzdát?

 

Pokud se rozhodnete je vyklidit, můžete je nabídnout na bazaru nebo na swapu. Někomu jinému možná ještě udělají radost a dostanou druhou šanci na život. Vy naopak získáte trochu peněz navíc nebo věci, které potřebujete.

 

Zbavovat se věcí nechcete

Pokud jste však pevně přesvědčení, že žádné předměty a vybavení z vaší původní domácnosti nechcete prodávat nebo darovat, je tu ještě jedna možnost. Pronajmout si skladovací prostory. Bude vás to pochopitelně něco stát, ale veškeré vaše věci tam bezpečně počkají do doby, než si je opět vyzvednete.

Vyberte si potřebnou velikost

Pokud přemýšlíte nad tím, že si pronajmete skladovací prostory, dobře si rozmyslete, jak by měly být velké. V nabídce najdete nejrůznější velikosti od opravdu malých skladů po extra velké. Pochopitelně se liší svou cenou. A je zbytečné platit spoustu peněz za prostor, který nevyužijete. Dobře si tak spočítejte, jak velký sklad budete na své věci potřebovat. Většinou je možné si sklad i osobně prohlédnout ještě před pronajmutím, tak se nemusíte obávat, že velikost neodhadnete. Někde pak nabízí prohlídky skladů online.

 

Stěhovací firma vám ráda pomůže

Pokud potřebujete odstěhovat část domácnosti do nového bytu a část do skladu, je dobré si věci hned při balení rozdělit na dvě části. Případně věci do skladu označit tak, aby bylo jasné, kam budou putovat. Na stěhování je pak ideální objednat si stěhovací firmu, kterou informujte, že je potřeba věci odvézt na dvě místa. Pro profesionální stěhováky to určitě nebude vůbec žádný problém. Rádi vám se vším pomohou. A pokud budete potřebovat, rádi poradí také s balením, případně si ho vezmou na starost. Nemáte se čeho obávat, všechno půjde opravdu hladce.

 

Tip pro vás!

Skladovací prostory se vám mohou hodit také na opravdu krátkou přechodnou dobu, kdy se stěhujete, ale váš nový dům nebo byt ještě není zcela připravený. Možná je hotová ložnice, ale v obýváku se ještě bude dodělávat podlaha a nikde v bytě není prostor na velký gauč. Stejně jako není možné prozatím v bytě skladovat obývákovou stěnu. Skladovací jednotka je tak ideálním řešením situace. A až bude váš nový domov připravený, můžete si věci vyzvednout.

 

Stejně tak jsou sklady často využívané ve chvíli, kdy se lidí stěhují za prací do zahraničí. Tedy v případě, že se plánují do své domoviny vrátit, ale prozatím tu nechtějí platit žádnou nemovitost, kterou nebudou využívat. Sklad je v tu chvíli opravdu dobrou volbou. Jeho nájem stojí jen zlomek ceny a poslouží ke svému účelu. Věci se pak mohou kdykoliv přestěhovat, případně prodat.

 

Sklady jsou v letních měsících hojně využívané také studenty. Někteří mají totiž nájmy zařízené jen do září do května. Přes léto pak nemají kam uložit své věci. Malý sklad je tedy volbou číslo jedna.