Jak si správně zabalit věci před stěhováním?

Stěhování Brno

Na celém stěhovacím procesu je tím nejtěžším právě balení. Každý z nás si chce zjednodušit a urychlit svoji práci. I proto jsme pro vás připravili návod na to, jak se před stěhováním zabalit tak, aby i vybalování bylo následně co nejjednodušší.

Vše pořádně třiďte

Čím méně věcí budete potřebovat přestěhovat, tím lépe. I proto na toto tvrzení myslete i ve chvíli, kdy se budete balit. Nikdy balení nezačínejte tak, že si přichystáte krabici a začnete do ní házet vše, co máte po ruce. Místo toho se na všechny kousky podívejte a to, co již nepotřebujete nebo to, co je již nějak poškozené, prostě vyhoďte a do nového domova s sebou netahejte. Každý z nás za život nasbírá spoustu zbytečností, které nám leží jen v krabicích nebo na půdě. A když je nepoužíváme, proč bychom je měli tahat s sebou do nového?

Vše, co opravdu nevyužijete, nedávejte do krabic, ale rovnou do popelnice. Uvidíte, o kolik se vám množství stěhovaných věcí zmenší. Čím méně toho zabalíte, tím méně toho potom budete muset vybalovat.

 

Stěhování Brno

Máte dostatek obalových materiálů?

Před každým balením se ujistěte, že máte dostatek obalových materiálů, protože krabice opravdu nejsou tím jediným, co budete potřebovat. Lidi nejčastěji používají třeba krabice od banánů, které lze sehnat v obchodu i zdarma, tyto krabice vás ale nepotěší ve chvíli, kdy se protrhnou pod vaším nádobím. I proto kromě obyčejných krabic investujte i do pevnějších krabic, u kterých budete mít jistotu, že vás nezradí. Dále pak budete potřebovat staré noviny, výplň do krabic, lepící pásku, fixy, bublinkovou folii.

Vše si důkladně označte

Čím přehlednější vaše balení bude, tím snazší bude i následné vybalování. Balte jednu místnost po druhé, věci stejné skupiny dávejte k sobě. Aby se nestalo, že budete šampon hledat mezi kuchyňským nádobím. Sice budete mít možná o pár krabic víc, ale vše budete mít na svém místě. Na každou krabici nezapomeňte uvést nejen to, do které místnosti věc patří, ale taky i to, co se v dané krabici nachází. Tam, kde se v krabici nachází něco křehkého, nezapomeňte tuto informaci na krabici také uvést.

Snažte se šetřit místo

Balení začínejte tak, že si do každého pokoje dáte několik krabic, které budete postupně plnit tak, aby vám spojení těchto věcí dávalo smysl. Oblečení pak můžete dávat třeba do igelitových pytlů, ze kterých je pak snadno vytáhnete. Pokud nechcete žehlit, můžete některé věci převážet i zavěšené na ramínkách.