Jak si co nejvíce usnadnit stěhování?

Jak si usnadnit stěhování

Čeká vás stěhování a už teď se děsíte, kolik s tím budete mít práce? Možná se o vás při pohledu na to množství věcí, které budete muset zabalit, přestěhovat a zase vybalit, pokouší mdloby. Ještě než začnete propadat panice a zoufat si nad tím, jak moc se nadřete, věřte, že vlastně nemusí být až tak zle. Poradíme vám, jak si stěhování usnadnit!

Co můžete, to popište

Ať už svoje věci zabalíte do krabice nebo schováte do pytle, všechno důkladně popište. Na krabici stačí fixa nebo lihovka, na pytel můžete nalepit kousek papíru s popiskem, co se v něm nachází. Usnadní vám to orientaci a následné vybalování.

Co nepotřebujete, to s sebou neberte

Ještě před stěhováním projděte všechny své věci a roztřiďte je. V domácnosti každého z nás se najde tolik věcí, které tam máme jen ze zvyku a přitom je nepoužíváme a jen se na ně práší. A všech těchto lapačů prachu a věcí, na které už dlouho nikdo nesáhl, se jednoduše zbavte. Neberte s sebou nic zbytečného, ušetříte si práci.

Stěhování Brno levně

Šroubky a všechny tyhle malé věci

Ne vždy je možné přestěhovat i velké kusy nábytku. Často se tak ve snaze ulehčit si stěhování pouštíme do rozkládání skříní, jídelních stolů, komod a postelí. Častým problémem ale je, že se nám pak snadno zatoulají šroubky a matice, zkrátka všechny tyhle malé věci, které se hravě ztratí a bez kterých nábytek nesestavíte. Nejjednodušší je vložit je třeba do pytlíku a přilepit je k danému rozloženému nábytku.

Nadepište si kabely

Člověk by se až divil, kolik různých kabelů a šňůr ve svém bytě vlastně má. Když se pak stěhujete, nestačíte sledovat, odkud kouká který kabel. A když se mezi sebou pomíchají, člověku se pak až hlava motá, když se snaží rozpoznat, co k čemu patří. Naštěstí i tady je řešení. Stačí napsat štítek a přilepit jej na kabel, ideálně ještě převážet společně s daným spotřebičem.