Jak si během stěhování nepoškodit nábytek a dekoraci

Stěhování levně Brno

Budete se stěhovat, ale vůbec se vám do této zdlouhavého činnosti jako je balení nechce? Není divu, při stěhování je nejnáročnější činností pečlivé zabalení a zajištění nábytku a dekorací. Pečlivé zabalení vašich věcí, dekorací nebo nábytku předchází možným škodám například při rozbití skla, které máte jako památku po vašich rodičích. Co se týče balení je zapotřebí si v tom udělat systém, samozřejmě to nedělejte sami, zapojit by se do balení a celkového stěhování měla celá rodina. Materiál vhodný pro přestěhování věcí je většinou dostupný v papírnictví, ale i v potravinářských obchodech jsou materiály mnohdy i volně dostupné jako je třeba bedna od banánů.

Stěhování Brno levně

Přípravy na stěhovaní

V první řadě si vždy musíte udělat systém ve svých věcech, začít můžete tím, že vyřadíte věci, o kterých víte, že už je nevyužijete, protože jsou třeba poškozené nebo se vám nebudou hodit. Mimo to můžete vytřídit i svůj šatník, zaručeně se tam najdou věci, které už nenosíte a jsou již několik let takzvaně OUT. Zbavte se věcí, které nepoužíváte, nenosíte nebo se vám nelíbí.

 

Důležité je mít co? Systém přeci!

Poté si krabice rozdělte do pokojů a popište je fixem pro poznačení si, kde budete ukládat oblečení, sklo, nádobí nebo elektroniku. Skleněné věci je lepší ještě zabalit do papíru, bublinkové fólie nebo do starých hader, aby se při přepravě nerozbili nebo nepoškodili, přeci jenom přeprava bude drncat. Větší spotřebiče a nábytek je lepší obtočit stahovací strečovací fólií, ta zabrání například otevírání dvířek nebo ochrání před nečistotami a případným zašpiněním.

 

Přeprava většího a objemnějšího nábytku

Při přepravě většího nábytku jako jsou lednice, televize ale také sedačky nebo skříně, je důležité, aby se při přepravě nijak nepoškodili nebo nespadly na věci v krabicích.

 

Jestliže pro tyto objemnější věci jako je nábytek nebo spotřebiče nemáte vy nebo váš známý dodávku, bude pro vás jednodušší využití profesionálních stěhovacích služeb. Ti vám zaručí, že váš nábytek a věci se dostanou bezpečně a téměř bez vaší práce z místa A do bodu B, mimo to vám mohou pomoci i se snesením a vynesením těchto nadměrných nábytků. Vše je samozřejmě na konzultaci a domluvení se.

Jaké pomůcky jsou vhodné ke stěhování?

  • Stěhovací háky a popruhy na těžší nábytek
  • Lana a rudla pro lepší zajištění a uchycení nábytku a věci v přepravované dodávce
  • Na zabalení a přestěhování krabice od banánů, bublinkovou fólii a lepící pásku
  • Skupinku chlapů pro vynesení těžkého nábytku
  • Pro přepravení dodávku

 

Pokud se rozhodnete stěhovat svépomocí, a víte, že nejste fyzicky zdatní svalovci pak je třeba počítat, že stěhování pro vás bude náročnější. Počítejte také s tím, že stěhování svépomocí obnáší také delší dobu stěhování. A proto zkuste sehnat partu kamarádů, známých nebo někoho z rodiny, k pomoci jako je stěhování.

 

Se stěhovací firmou samozřejmě máte záruku profesionálně a rychle odvedené služby. Nejen, že budete mít o starost méně, především ušetříte spoustu energie a času. Na vás poté bude vybalování, které také pro nikoho není výhrou, ale je to spíše relaxační činností oproti stěhování.