Jak při stěhování chránit svá záda

Stěhování Dymas

Stěhování, to není jen shánění obalového materiálu, organizaci prací a balení. Jde také o fyzicky poměrně náročnou práci – protože ve chvíli, kdy se rozhodnete stěhovat svépomocí, jste vy tím, kdo bude muset odnosit všechny krabice do dodávky. Nemluvě o spotřebičích a nábytku. I proto jsme pro vás připravili jednoduchý návod na to, jak při stěhování chránit svá záda.

Stěhování s sebou nepřináší jen spoustu stresu, ale také fyzicky náročnou práci, za kterou nám pak nemusí poděkovat naše záda. I při stěhování obyčejných krabic se budete namáhat, pokud jich bude hodně, ale co pak v případě, že budete stěhovat i těžká břemena, jako je klavír, trezor, stroje apod.? Pokud nechcete svoje záda namáhat, můžete si na pomoc přizvat nás, rádi vám pomůžeme. A jak jinak si můžete stěhování ulehčit vy sami?

Přizvěte si na pomoc kamarády

Pokud budete stěhovat celý byt či dům, jistě to nepůjde v jedné osobě. V takovém případě by vám stěhování trvalo týden v kuse a stejně by nebylo hotovo. I proto pozvěte na pomoc svoje silné a zdravé kamarády, kteří vás nenechají ve štychu a pomohou vám. Pokud máte mezi přáteli někoho, kdo by rád pomohl, ale nemá na to zdravotní stav, poděkujte mu, takových přátel moc není. V případě, že budete stěhovat nábytek či těžká břemena, budete potřebovat pomoc více lidí. Něco zvládnete ve dvou, něco ve třech, jindy budete potřebovat i pět lidí. Například piano dva neodnesete. Pomoci vám může rodina, přátelé, brigádníci, ale i naše stěhovací firma.

Se správným příslušenstvím vám to půjde lépe

Pokud si stěhování chcete ještě více ulehčit a také chcete, aby probíhalo co nejbezpečněji, měli byste si opatřit stěhovací náčiní. To vám můžeme zapůjčit i my. Kromě krabic a beden, kam dáte vše důležité (pozor na to, aby byly krabice pevné), budete potřebovat také tyto pomocníky na stěhování:

  • Upínací popruhy, které můžete znát také pod názvem kurty, vám pomohou při přepravě upevnit všechny krabice, nábytek a další věci tak, aby nedošlo k jejich poškození během cesty.
  • Stěhovací háky se vám budou hodit při stěhování nejrůznějších těžkých břemen, kam můžeme zařadit ledničky, nábytek, myšku, pračku apod.
  • Stěhovací kolečka s otočnou podložkou můžete použít k přepravě těžkých břemen, které díky tomu nemusíte nosit v rukách, ale také při přepravě jakýchkoliv jiných věcí.
  • Stěhovací kříže a popruhy lze používat při stěhování těžkých břemen.
  • Rudly můžete používat při převozu nábytku, ale i krabic, pokud jich postavíte více na sebe.