Demontáž nábytku před stěhováním: je nutná nebo zbytečná?

Budete se stěhovat a už teď přemýšlíte, co všechno musíte udělat, zařídit a o co je třeba se postarat. Kdo se někdy stěhoval, ten by potvrdil, že je s tím hromada práce. Každý pak přemýšlí, jak si stěhování co nejvíce usnadnit. Často řešíme, co je nutné udělat a co naopak ne a tím si ušetřit práci. Jednou z otázek, kterou si pokládáme, je demontáž nábytku. Je nutná nebo ne?

Když si chcete ušetřit práci

Určitě i vám běhá hlavou spousta otázek, kde a na čem byste si během stěhování mohli ulehčit práci. Napadá vás například netřídit předměty do krabic, protože jejich rozdělování a popisování přece zabere mnoho času. Nebo zvažujete, čeho se zbavit a co obětovat, abyste toho nemuseli stěhovat tolik.

Další z věcí, kterou mnoho lidí řeší, je demontáž nábytku, který si chcete vzít s sebou. Většina lidí by nad nutností rozložit nábytek, přestěhovat ho a zase složit, jen mávla rukou.

Stěhování Brno levně

Kdy je demontáž nábytku nutná?

Kdy je demontáž lepší?

Je jasné, že se vám do demontáže nábytku nechce. Přeci jen je to jistá práce navíc. Jsou ale situace, kdy je přeci jen lepší si tu práci navíc přidělat a obětovat čas a neriskovat zbytečně, že se nábytek během stěhování poškodí. Nad demontáží nábytku uvažujte v případě, kdy jde o těžký nábytek či nábytek složený z vícero částí – týká se například obývacích stěn.

S demontáží vám může pomoci i stěhovací firma. Vždy je ale nutná konzultace předem, na základě které bude sestaven individuální plán a samozřejmě také cenová nabídka. Pomoc firmy vám ale může ušetřit nejen mnoho času, ale i starostí a samozřejmě také námahy.

Vybírejte pečlivě

Pokud se budete stěhovat a chcete s tím mít co nejméně starostí, spolehněte se na stěhovací firmu. Tu ale vybírejte opravdu pečlivě. Zajímejte se o zkušenosti i nabídku služeb. Rozhodující může být nejen cena, ale také reference.