Tipy na to, jak si zpříjemnit stěhování

Stěhování Brno

To, že se budete stěhovat do nového, vás jistě s velkou pravděpodobností těší. Vystřízlivění však přichází náhle – a to ve chvíli, kdy si uvědomíte, kolik věcí budete muset přestěhovat. Pokud chcete, aby bylo vaše stěhování co nejjednodušší a nejrychlejší, sledujte naše tipy.

Mějte sbaleno pohotovostní zavazadlo

Protože vám bude vybalování v novém domově jistě chvíli trvat a protože se vám nebude chtít hledat pyžamo dvě a půl hodiny ve všech krabicích, měli byste si s sebou zabalit pohotovostní zavazadlo, do kterého si zabalíte vše, co byste mohli prvních několik dní potřebovat. Ať už se jedná o jídlo, oblečení, osobní hygienu, ale i pár hraček pro děti.

 

Stěhování Brno

To, co budete potřebovat nejdříve, zabalte tak, abyste si toho všimli

Jistě máte spoustu věcí, které budete potřebovat co nejdříve po stěhování. Takové věci můžete zabalit do průhledných boxů nebo do krabic, které pořádně označíte tak, aby byly mezi ostatními krabicemi (také označenými) dobře vidět.

Víte, jak byly ty kabely zapojeny?

Pokud nejste zrovna technický typ, vše, co je nějakým způsobem zapojeny přes kabely, si před uložením do krabic důkladně nafoťte. Uvidíte, o kolik se vám následné zapojení počítače, televize a dalších kusů elektroniky usnadní.

V novém domově si důkladně ukliďte

Ještě před tím, než se přestěhujete do svého domova i se vším svým majetkem, měli byste na toto místo přijet s předstihem a celý dům či byt byste měli důkladně uklidit. Díky tomu pak stačí vybalit a nebudete muset trávit další čas tím, že budete průběžně vše drhnout.

Pozor na šroubky a matičky

Všechny šroubky, matičky a další důležité součásti, které drží pohromadě váš nábytek, vložte do uzavíratelných pytlíčků a současně popište, co se v daných pytlíčcích skrývá. Díky tomu se pak nestane, že nebudete mít čím spojit postel nebo skříň na oblečení.

Využijte si svoje kufry, koše a další věci

Pokud máte doma koše na prádlo, odpadkový koš, kufry a jiné věci, které budete tak jako tak stěhovat do nového domova, nezapomeňte něco zabalit i do nich. Ušetříte tak spoustu místa a nebudete potřebovat tolik stěhovacích krabic jako normálně. Jen si nezapomeňte poznačit, kam jste co sbalili.

Oblečení na ramínkách na nich i nechte

Pokud skladujete některé svoje oblečení zavěšené na ramínkách, není důvod jej dávat do krabic, kde se pomačká a vy jej pak budete muset žehlit. Místo toho na ramínka dejte igelitové pytle. Můžete tak sbalit vždy i několik ramínek s oblečením k sobě současně.