Jak zabránit poškození nábytku během stěhování?

Poškození nábytku je noční můra při každém stěhování. I když si budete dávat pozor, může se stát, že se někde něco odře, poškrábe nebo nedej bože spadne a definitivně znehodnotí. Jak nábytek před poškozením ochránit?

Nepodceňujte přípravu

Nezáleží na tom, jestli jste se do stěhování pustili, jak se říká, na vlastní triko, nebo jestli jste oslovili stěhovací firmu. V každém případě určitě chcete, aby vše proběhlo doslova jako po másle. V každém případě jste to vy, kdo nábytek a věci na stěhování připravujete. Podcenit přípravu se proto nevyplácí.

I když vám stěhovací firma může poradit, jak nábytek zabalit, ušetříte čas i peníze tím, že nábytek na stěhování řádně připravíte. A pokud jste se do stěhování vrhli sami, stejně vás to nemine.

Stěhování Brno levně

Jak zabránit poškození nábytku při stěhování?

Pomůcky na stěhování

Při stěhování vám přijdou vhod šikovní pomocníci. Mluvíme například o bublinkové folii, do které můžete nábytek pohodlně zabalit a ochránit ho tak před odřením. Jen počítejte s tím, že bublinkové folie spotřebujete nemalé množství, tak jí mějte po ruce dost.

Co se vám bude hodit, budou také krabice na stěhování. Do těch můžete uložit drobné předměty, které je zrovna tak potřeba ochránit a zabalit, aby nedošlo k poškození při manipulaci s krabicemi a jejich stěhování.

Kartonové rohy přijdou vhod

Pokud jde o poškození nábytku během stěhování, hodně vám může pomoci na první pohled tak obyčejná věc, jakou jsou kartonové rohy. Mnoho lidí na jejich použití nedbá a následně se diví, že mají na nábytku otlučené rohy. Kartonové rohy jsou vyrobeny z několika vrstev lepenky a jejich úkolem je zabránit zničení nábytku na jeho nejchoulostivějších místech.